You, the petitioner
Niasstraat img 5518

Behoud het huurrecht; geen huurverhogingen of gedwongen verhuizingen

6,256 signatures

Met het Manifest Passend Wonen vragen 23 corporaties aan de minister om een fundamentele wijziging van het huurrecht die de rechtszekerheid van huurders aantast: flexibele huurcontracten, huurverhogingen en gedwongen verhuizingen zijn het gevolg. Dit mag niet doorgaan!

Petition

We

huurders van woningcorporaties in heel Nederland en hun sympathisanten,

 

observe

  • dat een aantal corporaties huurcontracten van sociale huurwoningen wil openbreken.

  • Zij die volgens deze corporaties ‘te goedkoop’ of ‘te groot’ wonen zullen moeten verhuizen of fors meer huur betalen.

  • Verhuizen is voor enkelen weggelegd, want ‘passende’ woningen zijn er niet. Velen zullen de hoge huur niet op kunnen brengen.

  • Hierdoor wordt het huurrecht geen recht, maar een voorziening waar voorwaarden van inkomen of gezinssamenstelling gelden.

 

and request

de minister ervoor te zorgen dat de voorraad betaalbare huurwoningen van goede kwaliteit op peil wordt gebracht door veel meer te bouwen én daarnaast te voorzien in regelingen die het voor huurders aantrekkelijk maken om zonder dwang te verhuizen naar een voor hen passende woning.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2019-05-31 
Lead petitioner:
Peter Weppner 
Organisation:
Federatie Amsterdamse Huurderskoepels 
Website:

History

Signatures